8 ONVERGETELIJKE WORKSHOPS (VOOR JONG EN OUD)
We verzorgen regelmatig workshops op verplaatsing en streven er naar om steeds kwaliteit en stiptheid te leveren.
Het is de bedoeling om de deelnemers iets bij te brengen op een plezante en speelse manier waarin een stukje animatie vanzelfsprekend is.
Onze lesgevers genoten een jarenlange opleiding in binnen en buitenland en beschikken over een ruime kennis van zaken.
Met groot enthousiasme nemen we je graag mee uit de comfortzone voor een leuke ritmische beleving met jouw groep, famillie, klas, collega's of vrienden.
Workshops in bedrijven tijdens uw teambuildingsdagen, in scholen of verenigingen, voor vrijgezellenfeestjes, verjaardagen, communiefeesten, tijdens optredens, of zelfs gewoon zomaar bij jou thuis!!
Hieronder wat meer info over enkele van onze workshops.
Interesse? Aarzel dan niet om ons te contacteren op slagweg@gmail.com of 0486/342751 voor een overzicht van onze prijzen.
Afrikaanse dans is inspannend en ontspannend tegelijkertijd. Het gaat hierbij vooral om het doen.
Je laat je inspireren door de muziek en de docent en na afloop van de les zijn je mentale batterijen weer helemaal opgeladen.
West-Afrikaanse dansen zijn op zich zijn vooral heel expressief en vaak ook nogal explosief. Elke deelnemer moet ook zijn eigen stijl in de dans vinden waardoor het er niet altijd toe doet als de uitvoering af en toe wat afwijkt. Verschillende dansers doen daardoor de bewegingen bijna nooit echt identiek. De energie die uit de traditionele live percussie voortvloeit is enorm krachtig en een ideale voedingsbron voor inspiratie.
Iedereen kan het, ongeacht je leeftijd en danservaring.
De Perzische Dans is sierlijker en veel minder intens dan de West-Afrikaanse dans.
Deze dansvorm is emotioneel, gevoelig, koket maar zeker ook erg gracieus en bekwaam. Er wordt gewerkt aan de basisbewegingen maar vooral de arm en handbewegingen komen uitgebreid aan bod gezien dit voor Perzische dans heel typerend is.
De vloeiende bewegingen en het elegante armenwerk maken van de Perzische dans een magisch schouwspel.
Vaak ontstaat de verwarring met het meer bekende oriëntaalse buikdansen. Het grootste verschil zit er in dat de Perzische dans veel meer nadruk legt op de hand- en heupbewegingen en minder op de buik. Deze dansen uit Iran zijn ook iets subtieler en minder provocerend dan de buikdans.
De workshops gaan niet door op live muziek.
O’bon of Bon is een Japanse feestdag waarop men de geesten van de overleden voorouders een eerbetoon wil geven. In die periode wordt ook meestal een bon festival opgericht dat altijd gepaard gaat met dansen. Deze traditie bestaat al meer dan 500 jaar en telkens worden dezelfde eeuwenoude dansen (Bon Odori) in tact gehouden.
Met deze workshop lichten we een topje van de sluier en kan iedereen de spiritualiteit in deze relatief eenvoudige dansen ontdekken.
De workshops worden niet gegeven met live muziek.
De djembé is een bekervormige of vaasvormige drum uit West-Afrika. Dit soort drums behoren tot de groep membranofonen en zijn éénvellig (bespannen met een geitenvel). Ze worden gemaakt van hout en komen voor in allerlei maten. De houtten kuip wordt steeds uit 1 stuk boomstam gehaald en het geitenvel wordt met behulp van touwen vastgemaakt aan de hand van 3 ijzeren ringen.
De laatste deccenia ontstond er bij ons in het Westen een ware Djembé-boom. Het slaginstrument werd ook bij ons zo populair dat de invoer van Afrikaanse djembés enorm toenam. Het werd op een bepaald ogenblik zelfs zo erg dat sommige bosrijke gebieden in West-Afrika in het gedrang kwamen door een te grote ontginning voor de aanmaak van nieuwe instrumenten.
De djembé klinkt luid en doordringend en is makkelijk draagbaar. Daardoor is het instrument ook populair bij zowel rock-, pop- als traditionele muzikanten. Daarnaast is het een zeer dankbaar instrument. Wie djembé wil spelen hoeft slechts enkele lessen te volgen om al een leuk resultaat te bekomen.
De workshop Djembe is voor iedereen een aanrader. Het is dikke fun en heel laagdrempelig voor elke doelgroep dus leef je uit in de ritmische wereld van West-Afrika.
Deze workshop is uitermate geschikt voor:
- Teambuilding
- Vrijgezellenfeest
- Communiefeest/ Lentefeest
- Mondiale dag op school
- Schoolfeesten
- Festivals als randanimatie
- familliefeest
- enz...
Dundun of doundoun is een traditionele, cilindervormige, grote drum uit West-Afrika.
In deze workshop krijgt men wat achtergrondinfo over het instrument en de verschillende technieken om het te bespelen.
Dit luide, doordringende, oerinstrument wordt bespeeld met stokken en creëert een energie die de grond doet daveren.
Het combineren van de grote drums en af en toe het scherpe belletje geven heel wat mogelijkheden om leuke traditionele en hedendaagse ritmes te spelen.
Een cajón (spreek uit als "kachon") is een handtrommel met een slagvlak van hout en komt oorspronkelijk uit Peru, waar dit instrument veel wordt gebruikt als begeleidingsinstrument voor dansen als de tondero, de zamacueca en de Peruaanse wals. De cajón is op verschillende manieren te bespelen, waardoor de elementen van een drum (bass, snare en hi-hat) gecombineerd kunnen worden.
Binnenin de veelal rechthoekige holle kast zijn tegen de voorkant metalen snaren gespannen.
Hierdoor wordt het "snare" geluid van een traditionele snaredrum gecreëerd. Ook wordt er vaak een bosje met lichtmetalen belletjes aan de binnenkant gespannen.
Aan de achterkant van de cajón bevindt zich een rond gat voor de akoestiek. Een cajónspeler zit op zijn instrument en bespeelt dit met beide handen. In de jaren '70 werd de cajón als ritme-instrument in Spanje geïntroduceerd door Manuel Soler, destijds percussionist bij de groep van de gitarist Paco de Lucía (flamenco).
Het is een instrument met onbepaalde toonhoogte, net als bijvoorbeeld de djembé.
De didgeridoo (of didjeridu, uitgesproken als didzjeriedoe) is een blaasinstrument, vooral bekend uit Australië waar de Aboriginals in Noord-Australië (Noordelijk Territorium) het instrument reeds duizenden jaren bespelen.
Verhalen doen de ronde dat de didgeridoo al 40.000 jaar zou bestaan, enig bewijs is hiervoor echter niet aanwezig.
Het is een holle buis of tak van een eucalyptusboom, die door termieten is uitgehold.
Wat dit instrument echt intrigerend maakt is de techniek van het circulair ademen. Bij deze techniek komt het er op neer dat men inademt en uitademt tegelijkertijd.
Tijdens een worskhop leer je de basistechniek aan en krijg je naast de interessante achtergrondinfo ook een korte demonstratie van de verschillende mogelijkheden.
Het regelmatig bespelen van de didgeridoo heeft een positief effect voor snurkers en mensen die lijden aan slaapapneu.
Tijdens de workshop bodydrum gaan we op zoek de naar verschillende klanken die we kunnen produceren met ons eigen lichaam. bv. in de handen klappen, knippen met de vingers, op de grond stampen, op de billen kletsen, verschillende klanken maken met de stem, enz… Op basis hiervan starten we met het maken van korte, eenvoudige ritmes, die we later uitwerken tot iets langere en steeds moeilijkere composities.
De uiteindelijke bedoeling van de workshop is te komen tot een polyritmisch nummer waarin elke deelnemer een cruciale rol speelt.
Deze workshop is dus ideaal in schoolverband en in het kader van teambuilding. Het doet een appèl op de creatieve geest en brengt steeds een gezonde portie hillariteit teweeg bij de participanten.
Deze workshop is mogelijk voor iedereen die ook eens outside the box durft te denken.