Workshops

SlagweG

Workshops

We verzorgen regelmatig workshops op verplaatsing en streven er naar om steeds kwaliteit en stiptheid te leveren.

Het is de bedoeling om de deelnemers iets bij te brengen op een leuke en speelse manier waarin een stukje animatie vanzelfsprekend is.

Onze lesgevers genoten steeds een jarenlange opleiding in binnen en buitenland en beschikken over een ruime kennis van zaken.

Ook hebben ze heel wat ervaring in het geven van werkwinkels in kleine en grote bedrijven,scholen en verenigingen.

Ze slagen er dan ook steeds in om de sessies met een gevoel van algemene voldoening af te sluiten.


Workshops in bedrijven tijdens uw teambuildingsdagen, in scholen of verenigingen, voor vrijgezellenfeestjes, verjaardagen, communiefeesten, tijdens optredens, of zelfs gewoon zomaar bij jou thuis!!


  • Afrikaanse dans op live percussie
  • Perzische dans
  • Japanse dans (Bon dans)
  • Djembé initiatie
  • Doun Doun initiatie
  • Cajon initiatie (nieuw!!!)
  • Didgeridoo
  • Bodydrum
  • Kinder - Wereld dans (met verhaal en Afrika koffer)


Hieronder wat meer info over enkele van onze workshops.

Interesse? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een overzicht van onze prijzen.


Afrikaanse dans:

Afrikaanse dans is inspannend en ontspannend tegelijkertijd. Het gaat vooral om het doen. Je laat je inspireren door de muziek en de docent en na afloop van de les voel je je helemaal fit. De dansen op zich zijn vooral heel expressief en vaak ook nogal explosief. Wie Afrikaans danst, moet ook zijn eigen stijl in de dans vinden. Verschillende dansers doen de bewegingen bijna nooit identiek. De energie die uit de live percussie voortvloeit is een ideale voedingsbron voor inspiratie. Iedereen kan het, ongeacht leeftijd en danservaring.Perzische Dans:

De Perzische Dans is emotioneel, gevoelig, koket maar zeker ook erg gracieus en bekwaam. Er wordt gewerkt aan de basisbewegingen maar vooral de arm en handbewegingen komen uitgebreid aan bod.

De vloeiende bewegingen en het elegante armenwerk maken van de Perzische dans een magisch schouwspel.

Vaak ontstaat de verwarring met het befaamde oriëntaalse buikdansen. Het grootste verschil zit er in dat de Perzische dans veel meer nadruk legt op de hand- en heupbewegingen en minder op de buik. Deze dansen uit Iran zijn ook iets subtieler en minder provocerend dan de buikdans.


Japanse dans (bon dance):

O’bon of Bon is een Japanse feestdag waarop men de geesten van de overleden voorouders een eerbetoon wil geven. In die periode wordt ook meestal een bon festival opgericht dat altijd gepaard gaat met dansen. Deze traditie bestaat al meer dan 500 jaar en telkens worden dezelfde eeuwenoude dansen (Bon Odori) in tact gehouden.

Met deze workshop lichten we een topje van de sluier en kan iedereen de spiritualiteit in deze relatief eenvoudige dansen ontdekken.


Djembé:

De djembé hoort tot de groep bekervormige trommen. Dit soort trommen behoren tot de groep membranofonen en zijn éénvellig (bespannen met een geitenvel). Ze worden gemaakt van aardewerk en van hout en komen voor in verschillende afmetingen. De djembé is een bekervormige trom uit Guinea (West-Afrika) en staat tijdens het bespelen ervan, meestal niet op de voet, zoals je zou verwachten. Hij hangt vaak aan een nekkoord tijdens het bespelen. Hij wordt aangeslagen met de handen.


De laatste jaren ontstond er in het Westen een ware Djembé-boom. Het slaginstrument werd ook bij ons zo populair dat de invoer van Afrikaanse djembés enorm toenam. Het werd op een bepaald ogenblik zelfs zo erg dat sommige bosrijke gebieden in West-Afrika in het gedrang kwamen door een te grote ontginning voor de aanmaak van de instrumenten. De djembé klinkt luid en doordringend en is draagbaar. Dit maakt het instrument populair bij zowel rock-, pop- als traditionele muzikanten. Daarnaast is het een zeer dankbaar instrument. Wie djembé wil spelen komt al heel snel tot een resultaat.

Doundoun:

Dundun of doundoun is een traditionele, cilindervormige, grote trom uit West-Afrika.

In deze workshop krijgt men wat achtergrondinfo over het instrument en de verschillende technieken om het te bespelen.

Dit luide, doordringende, oerinstrument wordt bespeeld met stokken en creëert een energie die de grond doet daveren.Het combineren van de grote drums en het scherpe belletje geven heel wat mogelijkheden om leuke traditionele en hedendaagse ritmes te spelen.

Cajon:

Een cajón (spreek uit als "kachon") is een handtrommel met een slagvlak van hout en komt oorspronkelijk uit Peru, waar dit instrument veel wordt gebruikt als begeleidingsinstrument voor dansen als de tondero, de zamacueca en de Peruaanse wals. 

De cajón is op verschillende manieren te bespelen, waardoor de elementen van een drum (bass, snare en hi-hat) gecombineerd kunnen worden.


Binnenin de veelal rechthoekige holle kast zijn tegen de voorkant metalen snaren gespannen.

Hierdoor wordt het "snare" geluid van een traditionele snaredrum gecreëerd. 

Ook wordt er vaak een bosje met lichtmetalen belletjes aan de binnenkant gespannen.

Aan de achterkant van de cajón bevindt zich een rond gat voor de akoestiek. Een cajónspeler zit op zijn instrument en bespeelt dit met beide handen. In de jaren '70 werd de cajón als ritme-instrument in Spanje geïntroduceerd door Manuel Soler, destijds percussionist bij de groep van de gitarist Paco de Lucía (flamenco).


Het is een instrument met onbepaalde toonhoogte, net als bijvoorbeeld de djembé.

Oriëntaalse dans:

De buikdans of Oriëntaalse dans is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika waarbij de verschillende lichaamsdelen veelal onafhankelijk van elkaar bewegen. Het is een isolatiedansvorm. De nadruk ligt daarbij op de heupen en het bekkengebied: het centrum van de dans.

Deze workshops zijn een echte uitdaging voor je motoriek en worden gegeven door Lynn Lievens.


Didgeridoo:

De didgeridoo (of didjeridu, uitgesproken als didzjeriedoe) is een blaasinstrument, vooral bekend uit Australië waar de Aboriginals in Noord-Australië (Noordelijk Territorium) het instrument reeds duizenden jaren bespelen.

Verhalen doen de ronde dat de didgeridoo al 40.000 jaar zou bestaan, enig bewijs is hiervoor echter niet aanwezig.

Het is een holle buis of tak van een eucalyptusboom, die door termieten is uitgehold.

Wat dit instrument echt intrigerend maakt is de techniek van het circulair ademen. Bij deze techniek komt het er op neer dat men inademt en uitademt tegelijkertijd.

Tijdens een worskhop leer je de basistechniek aan en krijg je naast de interessante achtergrondinfo ook een korte demonstratie van de verschillende mogelijkheden.


Bodydrum:

Tijdens de workshop bodydrum gaan we op zoek de naar verschillende klanken die we kunnen produceren met ons eigen lichaam. bv. in de handen klappen, knippen met de vingers, op de grond stampen, op de billen kletsen, verschillende klanken maken met de stem, enz… Op basis hiervan starten we met het maken van korte, eenvoudige ritmes, die we later uitwerken tot iets langere en steeds moeilijkere composities.

De uiteindelijke bedoeling van de workshop is te komen tot een polyritmisch nummer waarin elke deelnemer een cruciale rol speelt.

Deze workshop is dus ideaal in schoolverband en in het kader van teambuilding. Het doet een appèl op de creatieve geest en brengt steeds een gezonde portie hillariteit teweeg bij de participanten.

Deze workshop is mogelijk voor iedereen die ook eens buiten het kader durft te denken.